Даниел Нобоа - новият президент на Еквадор - отмени действащото

...
 Даниел Нобоа - новият президент на Еквадор - отмени действащото
Коментари Харесай

Новият еквадорски президент отмени декриминализацията на притежанието на наркотици

 Даниел Нобоа - новият президент на Еквадор - анулира настоящото от 2013 година предписание, което позволяваше притежанието на дребни количества опиати, като съобщи, че по този метод желае да противодейства на " микротрафика " (нелегална продажба на дребни количества), съобщи Агенция Франс Прес, цитирина от Българска телеграфна агенция.

Младият държавен глава, който бе определен в средата на октомври и встъпи в служба в четвъртък на 35-годишна възраст, е наредил през вчерашния ден на вътрешното министерство да приключи тази процедура, съгласно изказване за медиите.

Декриминализацията бе въведена от някогашния президент социалист Рафаел Кореа (управлявал от 2007 до 2017 г.), с цел да помогне на полицията да се концентрира върху трафикантите на опиати, а освен върху потребителите.

Нобоа, който се самоопределя като лявоцентрист, само че подкрепян от десните сили, е правоприемник на бизнес империя за отглеждане  и продажба на банани. Той даде обещание анулацията по време на предизборната си акция, потвърждавайки, че декриминализацията на притежанието " предизвиква микротрафика в учебните заведения и ражда цяло потомство подвластни деца ".

Разположен сред Колумбия и Перу, два съществени експортьора на кокаин, Еквадор оставаше кротичък в продължение на дълго време, само че през последните години се следи гърмеж на насилието сред банди, свързани с колумбийските и мексиканските картели. От 2018 година до 2022 година броят на убийствата в страната се е нараснал четирикратно, достигайки рекордното равнище от 26 на 100 000 поданици, с наклонност към повишаване.

Нобоа, най-младият президент в историята на страната, даде обещание в отговор да вкара изключително състояние, да анулира някои съществени права като свободата на напредване и да разположи армията по улиците.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР